MERSİN / TOROSLAR - Mehmet Serttaş Anadolu Lisesi

Mrt

Okulumuzda, Beden Eğitimi ve Spor Dersi öğretmenimiz Oktay Kayaoğlu öncülüğünde, öğrencilerimiz arasında voleybol manşet maçı turnuvası düzenlendi. Dereceye giren takımlara ödülleri verildi. Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik eder, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Sanat Güzeldir Tiyatro Grubu Bahar Şenlikleri

Şenlik programı

*Sanatsal Etkinlikler

*Tarihi ve Kültürel Geziler

*Söyleşiler

*Tiyatro Oyunu

Mrt

18 Mart 2024 Günü okulumuzda Çanakkale Şehitlerimizi anma töreni yapıldı. Pano etkinlikleri hazırlandı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda "Tuz Kullanımı ve Obezite" hakkında sunum yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda Yeşilay Haftası etkinlikleri 1-7 Mart arasında sürdürüldü. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Mehmet Serttaş Anadolu Lisesi’nin Erasmus+ KA210 SCH projesi olan “Coping With Ecological Anxiety With Soft Skills” kapsamında Estonya hareketliliği ile ilgili ziyaret ve yaygınlaştırma etkinliği, Toroslar İlçe Milli Eğitim müdürümüz Oğuzhan Tülücü ile gerçekleştirildi. (İngilizce Öğretmeni: Banu ÖZGÜR TOKATLI)

Mrt

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Erasmus Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında okulumuz 11/E sınıfından Yiğit Can Aşıcı , İrem Nurhan Karataş ,11/F sınıfından Sadiye Esin Uludağ , 11/D sınıfından Kübra Tekin  ; öğretmenimiz Özlem Bayır eşliğinde  “Dijital Yeterlilikler “ konusunda Macaristan Budapeşte”deki akranlarıyla etkinlikler yaparak işbirliği ve iletişim içerisinde dijital araçları kullanma , dijital içerik oluşturma ,sosyal ağları yönetme , dijital okuryazarlık gibi becerilerini geliştirdiler. Matematik , İngilizce, Almanca , beden eğitimi gibi derslerde geleneksel sınıf ortamı dışında dijital yöntemler ve içeriklerle daha interaktif ve kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimleri yaşadılar. ️ ‍

Grup faaliyetlerini tamamlayan ekibimiz sertifikalarını alarak okulumuza dönüş yaptılar. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. (Edebiyat Öğretmeni: Özlem BAYIR)

Mrt

Okulumuzda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında pano düzenlendi. Sanat Güzeldir Tiyatro Grubu Öğrencileri ve Edebiyat Öğretmenleri Pervin Kale İnan öğretmenlerimizi unutmadı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Mrt

Projemizin Şubat ayı etkinlikleri kapsamında okulumuzda atasözleri ve deyimler panosu hazırlandı. "Anlat bakalım" etkinliği yapıldı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz öğrencilerinden Emre Yağız SÜT(9F), yarışmanın finalinde okulumuzu başarıyla temsil etti. Tebrikler.

Ock

Okulumuzda bayrak töreni öncesinde, Pençe-Kilit Hareket bölgesinde şehit olan askerlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı tüm şehitlerimiz için coşkuyla söylendi. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizin ve bu ülke için fedakarlık yapmış, çaba sarf etmiş bütün atalarımızın mekanları cennet olsun.

Ock

Okulumuz Mehmet Serttaş Anadolu Lisesi 2023-2025 Eğitim öğretim yılları için eTwinning okulu etiketi almıştır. Mersin, E-twinning okul etiketi alan iller arasında bu yıl Türkiye 1.si olmuştur. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda etkinlikler devam etmektedir. Emeği geçenlerin eline sağlık.

Ock

Okulumuz  "Sanat Güzeldir" tiyatro ekibi Edebiyat Öğretmenimiz Pervin KALE İNAN'ın düzenlediği etkinliğe davetlisiniz.

Ock

Okulumuzda, "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında "Safahat Okumaları" faaliyeti, Bilen Oturur Etkinliği, Safahat Sözlüğü Oluşturma Etkinliği, Safahat Sözlüğünden Afiş Oluşturma Etkinliği yapılmıştır. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.