MERSİN / TOROSLAR - Mehmet Serttaş Anadolu Lisesi

Ock

Okulumuzda, "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında "Safahat Okumaları" faaliyeti, Bilen Oturur Etkinliği, Safahat Sözlüğü Oluşturma Etkinliği, Safahat Sözlüğünden Afiş Oluşturma Etkinliği yapılmıştır. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ara

28/12/2023 Perşembe günü okulumuzda, Mehmet Akif Ersoy'un 87. Ölüm Yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ara

"Kültürün İzinde Mersin" projesi kapsamında okulumuz müzik öğretmeni Serap TOKER ve öğrencilerinin hazırladığı Mersin yöresi türkülerinden oluşan müzik dinletisi. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ara

Mersin Arkeoloji Müzesine "Kültürün İzinde Mersin" projesi kapsamında öğrencilerimizle gezi düzenlendi. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda 12. Sınıflara, üniversite tanıtımı ve sınav kaygısı konusu hakkında seminer verildi. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Kas

Kutlamada emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Kas

"Kültürün İzinde Mersin" Projemizin Kasım Ayı etkinliği olan Eski Mersin Evlerinin Genç Kuşaklara Tanıtılması"  isimli sergimizde başarılı fotograf sanatçısı Berdan KARAGÖZ'ün eserleri öğretmen ve öğrencilerimizin büyük beğenisini aldı. Berdan KARAGÖZ'e ve sergiyi organize eden müzik öğretmenimiz Meltem KAAN' a bu guzel sergi için  teşekkür ederiz.

Kas

Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın mimarı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.

Anma töreninde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Anma töreninde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Kutlamalarda emeği geçen herkese teşekkür ederiz...

Ekm

Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları kapsamında Toroslar Belediyesinin düzenlemiş olduğu Ankara Anıtkabir Gezisine okulumuzdan Edebiyat öğretmenimiz Müjdat ER eşliğinde 10 öğrencimiz katılmıştır. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Birinci Meclis

İkinci Meclis

Kurtuluş Savaşı Müzesi

Tacettin dergahı

Ekm

Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği Cumhuriyet 'in 100. Yılı temalı II. Geleneksel Codeweek Şenliğinde Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmenimiz G.Dilek Karakuş ve Raperin Ekinci ile Cemal Kahriman isimli 11. sınıf öğrencilerimiz, hazırladıkları python ve arduino projeleriyle okulumuzu temsil ettiler. Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Oğuzhan Tülücü ve bir çok misafir standımızı ziyaret ettiler. Bu güzel etkinlikte emeği gecen herkese teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzda13.10.2023 tarihinde Sivil Savunma Kulübü etkinlikleri kapsamında deprem tatbikatı yapılmış, okulumuz öğrencileri kısa sürede başarıyla tahliye edilmiştir. Tatbikatta emeği gecenlere teşekkür ederiz.

Ekm

“A Better Me For A Better Us” projemizle birlikte Toroslar İlçe Kaymakamlığında düzenlenen Erasmusdays etkinliğinde yer aldık. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. (Proje sorumluları: Özlem TAŞ , Levent AKEL)

Ekm

Estonya, Türkiye, İtalya ve Romanya ortaklı Erasmus+ KA210SCH  “Coping With Ecological Anxiety With Soft Skills” isimli projemizde, bizim ve ortaklarımızın öğrenci ve öğretmenleriyle doğada yaşam becerileri, hikaye atölyesi, el sanatları alanlarında yaptığı aktivitelerle, iklim değişikliğinin psikolojik boyutlarını ülkemizde yapılan ilk hareketlilikte ele aldık. Projeye olan kurumsal ve lojistik desteklerinden dolayı Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve Toroslar Belediyesi'ne teşekkür ederiz. (İngilizce Öğretmenlerimiz Banu ÖZGÜR TOKATLI ve Sait ÇINAR)